NDS chce počas prevádzky monitorovať úsek D1 z Fričoviec po Sviniu

03.06.2015 Prešov

Bratislava 3. júna (TASR) - Národná diaľničná spoločnosť (NDS) chce počas prevádzky monitorovať úsek diaľnice D1 na východe Slovenska, z Fričoviec po Sviniu. Hľadá preto dodávateľa, ktorý by pre ňu takýto geotechnických monitoring vykonával. Cenu za zákazku odhaduje NDS vo výške 280.000 eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH).

Vyplýva to z oznámenia o vyhlásení súťaže, ktoré bolo zverejnené vo vestníku verejného obstarávania. Tento diaľničný úsek sa momentálne buduje, dokončený by mal byť v októbri tohto roku.

Diaľničiari chcú počas prevádzky cesty sledovať a kontrolovať geotechnické riziká, najmä v súvislosti s potenciálnymi problémami svahov a zárezov, či deformačnými problémami vysokých násypov a zárezov, a tiež aj deformačnými problémami vysokých násypov na mäkkom podloží.

V rámci geotechnického monitoringu by mal dodávateľ vykonávať merania a vizuálne sledovania, zbierať namerané dáta a poznatky a vyhodnocovať ich. Následne aj vykonať rozhodujúci proces vychádzajúci z definície varovných stavov a opatrení v rovine technickej, technologickej a bezpečnostnej. Monitoring by mal trvať päť rokov.

Záujemcovia môžu predložiť svoje ponuky do 29. júna tohto roku. Kritériom pre výber víťaza bude najnižšia cena. V tendri sa elektronická aukcia nepoužije a zákazka nebude spolufinancovaná z eurofondov.
 

Vyberte región

mark